top of page

Saturnus, karman herra kolkuttaa nyt ovellesi. Mikä on sinun korkein potentiaalisi ja mitä luot?

Saturnuksella lienee hieman pelottavakin maine astrologiassa. Onhan se nimetty karman herraksi, syyn ja seurauksen lain täyttäjäksi.


Maapallo avaruudessa. Takaa loistaa Valo. Astrologian ajankuvia. Ihmiskunta aurinkokunnassa, Blogi Elina Kakko
Astrologian ajankuvia

Saturnus aloitti vuosittaisen perääntymisensä 29.6.2024. Tänä vuonna se tapahtuu 12–19 astetta Kaloja. Jakso kestää marraskuun puoliväliin asti, jolloin Saturnus lähtee taas etenemään Kaloissa kohti Oinaan merkkiä. Eli mukavan pitkä perääntymisjakso meillä on nyt käynnistynyt. On siis aikaa oppia, mitä Saturnus, taivaan opettaja, osoittaa meille oppiläksynä olevan. Mutta aikaa ei ole tarkoitettu hukattavaksi!


Erityisesti muuttuvat merkit Kaksonen, Neitsyt, Jousimies ja Kalat ovat nyt Saturnuksen vaikutuksen alaisina. Mutta Saturnuksen koulusta saa kyllä nauttia koko ihmiskunta. Perääntymisjakson eri vaiheita kannattaakin katsoa laajassa kuvassa, - mitä maailmalla tapahtuu?


Mitä meidän tulisi nyt oppia?


Esoteerisessa astrologiassa, Alice A. Baileyn mukaan, Saturnus on 3. säteen planeetta. 3. säde virtauttaa aktiivista luovaa älyä.


Pohdi:

☑        Mitä on aktiivinen luova äly?

☑        Mitä se on sinulle, sinun elämässäsi?

☑        Oletko ottanut käyttöön luovan energian ja potentiaalin kaikkien meidän hyväksi?

☑        Mitä aktiivinen luova äly merkitsee ihmiskunnalle?

☑        Kuinka ihmiskunnan pitäisi oppia käyttämään aktiivista luovaa älyä?


Vaikutukset merkkienergioissa


3. säteen vaikutuskentässä ovat nyt erityisesti muuttuvat merkit, koska Saturnus peruuttaa Kaloissa, muuttuvassa vesimerkissä. Mutta myös Kauriit saavat olla hereillä, sillä Saturnus on Kauriin hallitsija kahdella tasolla – ekso- ja esoteerisesti. Ja myös Rapu, Vaaka, Jousimies ja Vesimies kehittyvät 3. säteen vaikutuksessa. Näitä merkkienergioita mukanaan kantavan tulisi nyt erityisesti pohtia saturnaalisten teemojen vaikutuksia elämäänsä.


Saturnus opettaa meille sellaista itsekuria ja mestaruutta suhteessa itseemme, mikä on syntyisin sisäisestä viisaudesta. Jotta voimme kehittyä, meidän tulee oppia näkemään elämänpolkumme ja kasvumme merkitys osana laajempaa kokonaisuutta. Sitä opettaa Kalat, kosmoksen intuitiivisesti tajuava merkki, missä Satunus tällä hetkellä peruuttelee ja antaa meidän oppia läksymme yhä uudelleen ja uudelleen ja uudelleen. Seuraa ja kirjoita ylös, mitkä teemat toistuvat elämässäsi!


Kalojen kautta virtaa 2. säde Rakkaus-Viisaus sekä säteet 1 Tahto ja voima ja säde 6, omistautuminen, idealismi.


Niinpä saamme nyt vaikuttavista sädevoimista upean integraation! Tahtoa, Voimaa, luovaa aktiivista Älyä. Omistautumista sille, minkä sydän kertoo meille olevan tärkeintä. Potentiaalimme toteuttamista konkreettisesti ja vastuullisesti!


Saturnus haastaa meidät tutkimaan velvollisuuksiamme ja sitoutumistamme. Kalojen merkin vaikutuksessa kannattaa olla hereillä itsensä kanssa, ettei pakene velvollisuuksiaan tai elä itsepetoksen harmaissa vesissä. Tarkoituksena on nyt löytää sisäistä voimaa ja emotionaalista vakautta. Kuunnella sisäisen aikuisen järkevää viisautta ja ohjausta. Ja myös puhua rakkaus-viisauden äänellä.


Hyveitä pohdittavaksi


Näitä hyveitä voimme nyt erityisesti kasvattaa itsessämme Saturnus-ajanjakson aikana:


☑        sympatia

☑        suvaitsevaisuus

☑        kestävyys

☑        maalaisjärki

☑        hiljaisuus

☑        oikea toiminta

☑        vastuullisuus

☑        rehellisyys

☑        fokusoiminen

☑        järjestyksen luominen

☑      vetovoiman lain ymmärtäminen: hyvä vetää puoleensa hyvää.


Hyvinvoinnista huolehtiminen


Satsaa hyvinvointiisi jokaisella elämänalueella. Siivoa kotisi ja työpisteesi. Pidä elämäsi rakenteet ja puitteet kunnossa.


Ravitse aivojasi hyvällä ravinnolla: niin fyysisesti kuin mentaalisestikin. Huolehdi erityisesti luisesta rangastasi ja nivelistäsi.

Polvet kuvastavat joustavuuttasi elämässä. Konkreettisesti anna polviesi olla joustavat, sillä refleksologiassa polviin sijoittuu suuret tunteet ja minä-keskus eli ego. Endokriiniset rauhaset liittyvät Saturnuksen energiaan, etenkin kilpirauhanen ja haima. Puhu viisaasti ja nauti elämän makeudesta, mutta tee se vastuullisesti.

Chakrat 1. ja 5. Kun perusturvasi on kunnossa, puheesi ja itseilmaisusi on kaikkia auttavaa. Selkeä ajatus auttaa tuottamaan voimaannuttavaa puhetta. Muista rakkaus-viisaus itseilmaisussasi!


Pohdi ja kirjoita ylös:


☑        minne olet menossa?

☑        mitä luot?

☑        kenen kanssa luot?

☑        millaisella tavalla luot?


Ajatusjoogan mantrat


Toista muutaman kerran loogisia positiivista lauseita käyttäen sinä-muotoa:


”Ajattelusi on järkevää ja johdonmukaista.”

”Sinä olet sisäisesti tasapainoinen ja onnellinen.”


Lisää tietoa ajatusjoogasta löydät täältä ja voit tilata ajatusjooga-kirjan: www.via.fi


© Elina Kakko


Lähteenä käytin Leoni Hodgsonin kirjoja

Medical Astrology

Journey of the Soul

Astrology of Spirit, Soul and Body


 

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page